Deca se igraju u smeću, a vlast roditelje proglasila građane 5 kategorije

Ukoliko imate želju da podržite rad produkcije „centar” i rad medijske agencije „srbin.info”, donacije možete da uplatite na sledeći način:

Korisnik: Nibrs d.o.o
Svrha uplate: Donacija za Srbin.info;

U DINARIMA
200-40751866-23 Banka Poštanska štedionica
200-2623780101018-40 Banka Poštanska štedionica

postnet uplata preko mobilnog: +381 64 2424123, Dejan Zlatanović
www.posta.rs/cir/stanovnistvo...

U DEVIZAMA:
IBAN: RS35200262378010100385,
SWIFT: SBPORSBG ,

ili kliknite za paypal na sledeće linkove:
www.patreon.com/srbininfo
www.paypal.me/srbininfo/​
www.paypal.me/srbininfo/5​
www.paypal.me/srbininfo/10​
www.paypal.me/srbininfo/20​
www.paypal.me/srbininfo/50​
www.paypal.me/srbininfo/100​

СРБИН.инфо ©
, ,
, , ,
, , , , ,
​ , , , , , ,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- Uspeli smo da skupimo potpisa za inicijativu "Parkić po meri svakog deteta", pa ćemo u četvrtak, 10 juna, u podne otići u Opštinu Čukarica da predamo peticiju i tražimo prijem kod predsednika opštine Čukarica, kaže Nada Gladović Srbin.info ispred grupe roditelja u Železniku.

A zatim dodaje:

- Peticijom želimo da ukažemo na jedan od velikih problema u Železniku koji se tiče naše dece. Naime, ogromna zelena površina između ulica Udarnih brigada i Dragojla Dudića predstavlja ujedno i najveći park u Železniku u kojem se igra i okuplja velika većina dece iz Železnika. Zbog neodgovornog ponašanja nadležnih službi (Komunalne službe, Gradskog zelenila, EDB) ovaj park je je apsolutno neuređen, zapušten, prljav i neosvetljen. Komunalci koji povremeno dolaze uopšte ne uklanjaju smeće a što bi s obzirom na protok dece u parku trebalo da bude svakodnevno.

Kante su uvek pretrpane, ne postoje uslovi za odlaganje đubreta pa se isto vremenom raznese po celom parkiću, što ukazuj na činjenicu da komunalna služba neredovno održava ovaj prostor. Sprave za igranje dece su stare, oronule i izlomljene, travnjaci su neuređeno i prljavi a takođe je sve i nebezbedno jer je korenje svuda a zarđale i neupotrebljive sprave za igru mališana prestavljaju ozbiljnu pretnju za bezbednost dece. Na sve to i pored upozorenja za ograničenja brzine, svedoci smo da se neretko mogu videti vozila koja kroz park voze neprilagođenom brzinom.

Opština Čukarica očito nema nameru da reši postojeće stanje a takođe ni Grad Beograd. Sa roditeljima iz parkića dogovorili smo se da napišemo peticiju i protestno pismo koje ćemo uputiti Opštini Čukarici i nadležnima na nivou grada Beograda. Zato zahtevamo konkretno: uređenje zelene površine, zamenu svih zastarelih sprava za igranje, vođenje rasvete i postavljanje ležećih policajaca, intenziviranje rada komunalnih službi, redovnije održavanje shodno Zakonu o uređivanju javnih površina u naseljenom mestu, Izgradnju terena za mali fudbal, postavljanje koševa za basket, teren za tenis (odlična lokacija ispred Udarnih brigada 1-3, ravna površina bez drveća), postavljanje odmorišta sa nastrešnjicama, postavljanje česme ili fontane u centralnom delu parka i preuređenje negdašnjeg bazena (predlog - teren za mini golf), za Srbin.info navodi Gladović dodajući:

- Nas roditelje je posebno iritirao i komentar bivšeg pomoćnika predsednika opštine Čukarice, a sad direktora JKP pijace Beograd, Predraga Jeremića, koji je na društvenim mrežama komentarisao našu inicijativu sa konstatacijom da Železnik pripada petoj kategoriji održavanja te zato ne može imati pristojan park za decu. Drugim rečima poručio je svima nama da smo građani drugog reda.

Stavovi izneti u emisiji ili u prilogu nisu nužno stavovi redakcije SRBIN.info i CENTAR ili autora emisije.

Коментара

 • СРБИН.инфо
  СРБИН.инфоПре 5 дана

  Ne zaboravite da pratite kanal SRBIN.info kliknite na pretplatu ispod video zapisa. Hvala.

 • skopje762
  skopje762Пре 5 дана

  поззз СРБИН.инфо = прво полугодиште другог разреда '63 / '64 сам учио у ОШ „Браќе Јерковиќ“ ... (био је неки стари авион у дворишту школе) ... где су ме сви прекрасно примили (након земљотреса у СК) ... била ми је у клупи најбоља у разреду Биљана Вукајловиќ, живео сам код Наде и Миќе Томиќа . . . поззз свима из Железника . . . борите се за своју децу и за њихов парк !!!

 • Mira Milidragović

  Mira Milidragović

  Пре 4 дана

  ОВО ЈЕ БОРБА ЗА НАШУ ДЕЦУ!БОРИМО СЕ ЗА НАШУ ДЕЦУ КОЈА СУ УКРАС ЗА СВЕ НАС,ЗАТО ИМ НЕЋЕМО ОДУЗЕТИ ЛЕПО ДЕТИЊСТВО!

 • Nada Gladovic

  Nada Gladovic

  Пре 5 дана

  Хвала брате!

Потврди